Bali, rijstterrassen, cultuur en heerlijk eten

[klik op de foto voor diashow]

Bali ligt ten oosten van het eiland Java en ten westen van Lombok en maakt onderdeel uit van de kleine Sunda-eilanden (de Nusa Tenggara). De hoofdstad van Bali is Denpasar.
De bekendste toeristische badplaatsen van Bali zijn Candidasa, Jimbaran, Kuta, Lovina, Nusa Dua en Sanur. De stranden van Bali staan er om bekend dat zij schitterend wit zijn. Rond het eiland Bali bevinden zich prachtige koraalriffen die zeer geschikt zijn voor snorkelen of duiken.
Het landschap in Bali is bekend vanwege haar prachtige terrasvormige, intens groene rijstvelden (sawahs). Bij het dorp Jatiluwih liggen de mooiste rijstvelden van Indonesië. Jatiluwih ligt ongeveer 20 kilometer van de stad Tabanan.

Bevolking en religie
Het aantal inwoners van Bali is ongeveer 3,5 miljoen. De meerderheid van de bevolking van Bali hangt het hindoeïsme aan. Ieder dorp, berg, sawah en woonhuis heeft een tempel. Dagelijks plaatsen de Balinezen offers bij hun eigen huistempel en op de stoep voor hun winkel, om zo de goden gunstig te stemmen en kwade geesten op afstand te houden. Deze offers bestaan uit mandjes van bananenbladeren met daarin rijst, deeg, vruchten, bloemen en brandend wierook.
De belangrijkste tempel van Bali is de moedertempel Pura Besakih, gelegen op de hellingen van de heilige vulkaan Gunung Agung. Hier vinden dagelijks religieuze festiviteiten plaats.

Bezienswaardigheden op Bali