Ons wintersport thuis; Wagrain

[klik op de foto voor diashow]

Wagrain is gelegen in het hart van de Salzburger Sportwelt dat op zijn beurt weer onderdeel is van de Ski Amadé. Het dorp is met name in het hoogseizoen gezellig druk. Wat Wagrain onder meer erg interessant maakt, is het grote overdekte zwemparadijs met sauna, solarium en voor de kinderen glijbanen en waterkanonnen.

Maar in de eerste plaats kom je hier natuurlijk heen om te skiën. Wagrain heeft twee dalstations die elk een andere skigebied ontsluiten. De ene biedt een aansluiting met het skigebied, de Grießkareck (1991m), van buurgemeente Flachau. De ander, de Grafenbergbahn, biedt een aansluiting met Alpendorf.
Dwars door Wagrain rijdt om de tien minuten een bus van het dalstation van de Flying Mozart naar het dalstation van de Grafenberg en vice versa. Kortom je staat erg snel op de skipiste om te kunnen gaan genieten van de wintersport in Wagrain.

Zelf komen we al meer dan 20 jaar in dit knusse dorp met nog een echte dorpskern. Er zijn een aantal restaurants waar je prima kunt eten en drinken. Om er een paar te noemen; Gasthof Hubertus, Wagrainerof, Grafenwirt, Sonne en Hollauf. Dit laatste restaurant blinkt uit door de biologische gerechten met een verfijnde smaak. Het restaurant ligt in het hoger geleden deel van Wagrain; Kirchboden.

Er zijn voldoende sportzaken waar uitstekendw ski's en schoenen kunnen worden gehuurd. Als je van plan bent te kopen dan is het een groot voordeel om ter plekke de ski's te testen.