Driemaal scheepsrecht

[klik op de foto voor een impressie van het evenement]

De triologie.

De editie van 2013 jaar was
een onvergetelijke ervaring die een sportief hoogtepunt kende en daarnaast een emotionele "rollercoaster". Het was mooi, erg mooi en zeer indrukwekkend. Een reden om het in 2014 weer te doen. En wat voor evenement werd het! Het was wederom geweldig. Ik heb 3 klimmen voltooid maar klim 4 is niet gelukt omdat ik bij bocht 8 (moest er dus nog maar 7) tijdens een korte rustpauze het bewustzijn voor een paar seconden heb verloren. Er waren al mensen bij mij in de buurt en hebben mij letterlijk opgevangen.
De motorarts heeft mij uit de koers gehaald en ik ben per personen auto naar het Alpe d'HuZes medisch centrum gebracht. Twee infusen gehad en daarna weer het mannetje.

Wat ben ik geholpen door aantal fantastische vrijwilligers; motor arts, motards, arts in het centrum en schatten van verpleegsters.
Verzachtende omstandigheid: 's ochtends onderkoeling verschijnselen doordat het vroor en met dekens verwarmd en 's middags is het continu 33 graden geweest. Misschien net even te veel.

Maar de nachtafdaling was indrukwekkend. Overal kaarsen in de bochten en dit schouwspel in Huez. Sta je dan om vier uur 's nachts met een brok in de keel ....

Op 4 juni 2015 heb ik de 'mislukte' klim afgemaakt en er nog twee aan toegevoegd. Het meeste geweldige was dat ik een, voor mij, enorm hoog bedrag heb opgehaald; Ruim Eur 5.200,=
Iets wat ik nooit verwacht had en waar ik enorm trots op ben. In de drie jaar is de teller gestopt bij ruim Eur 12.000,=. Een fantastisch bedrag !! Iedereen die mij ondersteund heeft; ongelofelijk bedankt voor alle steun in deze drie jaar.

In 2016 slaan we het evenement over. Het heeft ons erg veel energie gekost en we nemen even een pauze om wellicht in 2017 weer mee te doen. Er zijn al stoute ideeen .....

De berg
Alpe d'Huez was 27 keer finishplaats in de Ronde van Frankrijk. De beklimming begint in het dorp Le Bourg d'Oisans is bijna 14 km lang en heeft een maximaal stijgingspercentage van 10%. In totaal worden 1060 hoogtemeters overbrugd. De berg werd voor het eerst beklommen in de ronde van 1952 en werd gewonnen door Fausto Coppi. Het was de eerste tourrit ooit waarbij de aankomst boven op een berg lag. De aankomst lag toen nog in het dorpje Huez, ongeveer halfweg de klim die nu tot de top wordt beklommen. De berg werd voor het laatst beklommen in de Ronde van Frankrijk 2011 en in de 2013 editie is de Alpe zelfs twee keer beklommen. Voor de komende 2015 editie is de Alpe d'Huez de 'Grande Finale'. Het is de laatste echte rit in deze Tour en daarna zal de winnaar van de Tour de France zo'n beetje bekend zij . 
 
De klim telt 21 officieel genummerde haarspeld-bochten. Bovenaan de berg ligt bocht één en onder aan de berg bocht 21. In elke bocht is een bord met de vermelding van één of twee etappewinnaars op de Alpe d'Huez. De zwaarste stukken liggen tussen de haarspeldbochten. De steilste bevinden zich voor La Garde, bij het binnenrijden van Huez en tussen de bochten drie en twee, op 3 km van de top.
Belangrijk is te noemen dat er ook een bocht "nul" is. Deze bocht ligt in het dorp en is naar Bas Mulder, een van de steunpilaren van Alpe d'HuZes, genoemd. Bas is op 24 jarige leeftijd in 2010 overleden. Ter ere van hem is ook de "Bas Mulder Award" in het leven geroepen. Een prijs voor jonge onderzoekers die baanbrekend werk in de strijd tegen kanker leveren.